PRZYSTAWKI
Foie Gras (1,7,10) – 105 ,-
80 g
gęś / chutney z buraka / tost truflowy / mus chrzanowy
Tatar wołowy (1,3,7,9,10) – 55 ,-
90 g
polędwica wołowa / cebula / ogórek / majonez borowikowy / popcorn sorgo / pieczywo / masło
Krewetki w korzennej emulsji (1,7,13) – 55 ,-
6 szt.
krewetki / anyż / kardamon / czosnek / chili / bagietka
Podpłomyk (1,3,7) – 45 ,-
200 g
kurczak / czerwona cebula / mozzarella / Creme Fraiche
MAKARONY & PIEROGI
Paccheri (1,3,7,13) – 63 ,-
230 g
rzemieślniczy makaron / krewetki / mule / chilli / passata / Grana Padano
Pierogi z gęsiną (1,7,9,10) – 62 ,-
6 szt.
rillettes z gęsi / sos gruszkowy / skwarki z selera
Udon z krewetkami (1,3,6,7,8,11,13) – 62 ,-
230 g
makaron udon / krewetki (6 szt.) / olej sezamowy / sos sojowy / pistacje / szczypiorek
Udon z kurczakiem (1,3,6,7,8,11) – 52 ,-
230 g
makaron udon / kurczak / olej sezamowy / sos sojowy / pistacje / szczypiorek
ZUPY
Zupa rybna (2,4,7,13) – 39 ,-
230 ml
pomidory pieczone z truflą / dorsz / soliród / omułki
Żurek (3,7) – 35 ,-
230 ml
fondant ziemniaczany / biała kiełbasa w maślance / warzywa
Bulion drobiowo – wołowy (1,2,3) – 28 ,-
230 ml
lane kluski / marchew / pietruszka
DANIA GŁÓWNE
Polędwiczka w nori (1,6,7,11) – 65 ,-
180 g
polędwiczka wieprzowa / sałatka z ogórka i rzodkwi / puree ziemniak – kaszanka / demi truflowe
Burger M2 (1,3,7) – 56 ,-
200 g
100% wołowina / sałata / pikle / marynowana cebula / pomidor / sos Cezar
Schab z kostką (1,3,7) – 56 ,-
200 g
panierka z czarnuszką / kapusta zasmażana / ziemniaki z koprem
Makrela z krewetką (3,4,7,13) – 72 ,-
180 g
filet z makreli / terrina z krewetek / sałatka ziemniaczana / sos beurre blanc
Dorsz piernikowy (4,7) – 69 ,-
200 g
polędwica z dorsza / puree ziemniak / kiszona kapusta / sos piernikowy
Sandacz w palonym maśle (4,7) – 65 ,-
180 g
filet z sandacza / ratatouille / sajgonka z kaszą gryczaną
DANIA VEGE
Gołąbki z kaszą (7) – 42 ,-
200 g
kasza gryczana z suszonymi pomidorami / puree z marchwi / groszek / sos grzybowy
Udon truflowy (1,3,7) – 42 ,-
200 g
makaron udon / cukinia / groszek / marchew / sos truflowy
Bułeczki Bao (1,7) – 40 ,-
4 szt.
salsa warzywna / salsa grzybowa / wegański majonez chili
SAŁATKI
Małże Św. Jakuba (1,7,9,10,13) – 65 ,-
150 g
przegrzebki (3 szt.) / sałata frisee / pomidor cherry / kiszona rzodkiewka / winegret czosnkowy
Sałatka Cezar (1,4,7,13) – 45 ,-
200 g
sałata rzymska / sos anchois / kurczak / Grana Padano / grzanki
Krewetki (6 szt.) + 10 ,-
NAPOJE ZIMNE
Woda niegazowana / gazowana
0,7 l – 16
0,5 l – 12
Coca-Cola, cola-zero, sprite, fanta, tonic
0,25 l – 10
Lemoniada sezonowa
1 l – 36
0,4 l – 16
Sok ze świeżych pomarańczy lub grejpfruta
0,25 l – 14
Koktajl wieloowocowy
0,4 l – 18
Koktajl z napojem roślinnym lub mlekiem
0,4 l – 19
DLA NAJMŁODSZYCH
Klopsiki cielęce w sosie pomidorowym (1,3,7) – 44 ,-
160 g
makaron spaghetti / sos pomidorowy / parmezan
Panierowane polędwiczki (1,3,7) – 42 ,-
160 g
polędwiczki z kurczaka / surówka z marchewki / frytki
Sushi Cake (1,3,7) – 39 ,-
2 szt.
twaróg / ciastka oreo / owoce / mleczna czekolada
Frytki (1) – 15 ,-
110 g
DESERY
Czekoladowe brownie z lodami truflowymi (1,3,7) – 45 ,-
120 g
lody truflowe / sos malinowy / beza fiołkowa
Lava Cake (1,3,7) – 38 ,-
90 g
fondant czekoladowy / mus truskawkowy / dynia w miodzie
Sernik dyniowy (1,3,7) – 37 ,-
100 g
dynia / ziemia czekoladowa / galaretka truskawka – chili
NAPOJE GORĄCE
Caffé crema – 15
Espresso – 14
Espresso doppio – 16
Cappuccino – 15
Caffé latte – 16
Gorący napój pomarańczowo – imbirowy – 22
Herbata rozgrzewająca – 20
Grzane wino – 20
Grzane piwo – 22
Do wypieków naszego pieczywa, ciast i domowych wyrobów majonezu i masła używamy ekologicznych produktów od miejscowych dostawców. Chcemy zapewnić Państwu dania najwyższej jakości, dlatego przygotowywane są one na bieżąco. Przy dużej ilości Gości czas oczekiwania na zamówienie może się wydłużyć. Przy grupie od 8 osób doliczamy serwis w wysokości 10% do rachunku.
1 – zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz), 2 – seler, 3 – jaja, 4 – ryby, 5 – orzeszki ziemne, 6 – soja, 7 – mleko (laktoza), 8 – orzechy laskowe, włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, pistacje, orzechy makadamia, 9 – gorczyca, 10 – musztarda, 11 – sezam, 12 – łubin, 13 – skorupiaki, 14 – dwutlenek siarki